24 Haziran 2013 Pazartesi

Elmalı Turta ♥♥

Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken sevdiğim üç şey aklıma geldi.Elma, ceviz ve tarçın..İşte bu üçlüyü çok seviyorum ve turta deyince aklıma gelen bu üçlü beni benden alıyor.Hele birde benim gibi SERAMİTOK bir kalp kalıbınız varsa turta yapmak çok zevkli.Şimdi gelin hep birlikte nasıl yaptığıma bir göz atallım...

Malzemeler



Yapılışı

Unu,pudra şekerini,margarini,yoğurdu,kabartma tozu ve vanilyayıı karıştırma kabımıza alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerine streç film sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.
Bu arada elmalı içi hazırlayın. Elmaları rendeledikten sonra bir tavada şeker ,tarçın ve cevizi ekleyip şöyle bir çevirdikten sonra ılımaya bırakın.
Buzdolabında dinlenmiş hamuru tart kalıbınız büyüklüğünde açın ve hamuru tart kalıbına iyice yerleştirin.Çatalla delikler açın. SETAMİTOK kalıp kullandığımızdan dolayı kalıbımızı yağlayıp unlamamıza gerek yok.
Üzerine iç malzemesini iyice yayıp üstüne de arta kalan hamurlardan kafes görünümü yaparak turtayı kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek servis edin Afiyet olsun.






Afiyet Olsun...
Kalıp için http://www.firintepsisi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

4 yorum:

NURSEVİN dedi ki...

Ellerine sağlık canım. çok severim. sende çok güzel yapmışsın..

Emoş Hobi Design dedi ki...

Afiyet bal şeker olsun..Sizin kadar olmasa da bende bişeyler yapıyorum işte..:)

Gelin Ayşe dedi ki...

Tepsi cok harikaaaaa

Emoş Hobi Design dedi ki...

Sadece tepsimi ayşecim aşk olsun..:)Tepsi Seramitok firması tarafından hediye gerçektende muhteşem bir tepsi kullanımı çok kolay..