23 Temmuz 2013 Salı

MİLFÖY ÖRGÜ BÖREK♥

Sevgiler…Selamlar herkese …Bugün hepimizin dar zamanlarda ,ani misafirlerde kurtarıcımız olan milföylü bir tarif paylaşacağım..
Bu tarifi ramazandan önceki son pazar kahvaltısında yapmıştım. Ramazanda da ara sıcak olarak yenilebilir.





Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • Kaşar peyniri,peynir veya sosis
  • Üzeri için yumurta sarısı
  • İsteğe göre çörek otu

Yapılışı

Adım1

Milföyleri buzdolabından çıkartıp iyice yumuşayana kadar bekletin. Ardından bıçakla kenarlardan 1 cm içerde olacak şekilde her kenara kesikler atın.

Adım2

İçteki karenin tam ortasına peynir v.s. koyun iki ucunu birleştirin.

Adım3

Dıştaki karenin köşelerinide karşılıklı sırasıyla kapatın.

Adım4

Hazırladığınız milföyleri yağlı kağıt veya yağ sürmeden SERAMİTOK fırın tepsisine dizin.

Adım5

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip, üzerleri kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırından alıp, sıcak olarak çayın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: